joi, 11 septembrie 2008

Octavian Go

Am ajuns in Sibiu spre seara. Ne-am plimbat putin, am mancat o inghetata, apoi am luat cina. Buna a fost. Am incercat sa gasim o pensiune unde sa ne odihnim oasele obosite...nimic liber. Am fost indrumati spre Rasinari...vreo 5 km de Sibiu. Era aproape intuneric cand am ajuns. Am intrat in prima pensiune care ce-a iesit in cale. Si, da, aveau camere libere. Conditii excelente la un pret foarte bun. Nu stii ce gasesti in spatele zidurilor vechi ce marginesc strazile. Asta imi place la casele din zona. De fapt, din strada nu vezi nimic ce-i dincolo de ziduri...mister total.
A doua zi, pe la 10, am vrut sa mergem sa vedem casa unde a vazut lumina zilei Goga. Ni s-a spus ca e in apropiere de centru. N-am gasit casa. O tanti ne-a intors din drum spunandu-ne sa cautam casa strajuita de 3 brazi (imensi, de altfel...n-aveai cum s-o ratezi daca stiai de existenta lor). Exista si un indicator micut si ruginit plasat pe un stalp de iluminat peste care treci usor cu vederea...asa cum facut noi. Poarta inchisa. Am baut in ea...nimic. Un baiat care se juca cu pietricele langa un zid de casa ne-a sarit in ajutor. N-a avut mai mult succes. Probabil inca nu s-a trezit proprietarul, ne-a spus copilul. Nici n-are de gand s-o faca prea curand, mi-am spus amuzata in gand. Ne-am lasat pagubasi si am plecat mai departe.

L-am gasit pe Goga in centrul Albei Iulia...N-a ramas decat Go...

7 comentarii:

Anonim spunea...

Mie-mi palce tare mult Miercurea Sibiului. Nu stiu de ce, da' tare-mi place.

LiliAna spunea...

acolo n-am ajuns...dar nu-i timpul trecut

neacsu spunea...

a vazut LUMINA ZILEI nu lumina ochilor, asa cum ai scris tu, mai draga Ana... In rest, superb...

LiliAna spunea...

am scris lumina ochilor? nu-mi vine sa cred...unde mi-o fi fost capul? sau ochii? ;)
multam de apreciere, emil si corectez imediat

Cristian spunea...

eu aştept şi episodul Octavian Come

neacsu spunea...

Ana, dar unde ai fost draga? Soseaua aia arata a Turcia, n'est pas?

LiliAna spunea...

gresit, Emil! imi doresc din toata inima sa ajung pe soselele Turciei; poate la anul; soseaua aia e E81, parca...Bravov-Sibiu; in poza e in apropiere de Sibiu; iesisem din Transfagarasan