marți, 18 noiembrie 2008

Metoda sigura de a arunca banii pe fereastra

De doua zile urmaresc 2 alpinisti care fac izolatia exterioara la blocul din fata apartamentului meu. E o moda noua, asta cu izolatiile si bani frumosi obtinuti de firmele care executa treaba asta. Ca omul vrea sa mai castige cateva grade in casa, e laudabil. Ca oamenii care sunt platiti pentru asta o fac de mantuiala, nu mai e. Dar nu-i treaba mea. Bravo lor ca le merge. Nu-i inteleg pe locatari. Ei nu vad cum lucreaza astia? Chiar nici unul? Nu-s de meserie, dar daca vrei sa stii pe ce dai banii te poti informa...sa vezi cum se face corect o izolatie. Sa nu te fraiereasca "mesterii". Sunt cateva etape care trebuie respectate. Dupa cum se vede in poza stratul de adeziv nu e pus uniform pe suprafata peretelui...doar pe colturi si pe mijloc. Cat adeziv ii trebuie placii sa se lipeasca cat de cat? Placile de polistiren n-au fost montate "tesut" asa cum ar trebui pentru evitarea aparitiei fisurilor. Nu i-am vazut fixand placile cu dibluri... o mica omisiune. Ce se poate intampla?

In poza de mai jos au inaintat nitel. Dar, din nou greseli. N-au montat plasa de fibra de sticla. Sant sigura ca azi o sa vad blocul cu tencuiala proaspata.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu trebuie sa "tesi" placile de polistiren ... pentru ca TREBUIE sa folosesti dibluri ...

Sub placile de polistiren se va face condens, daca nu sunt lipite pe toata suprafata, si se vor dezlipi ...

Plasa este obligatorie, stratul subtire de adeziv va crapa foarte repede daca e lasat doar el ...


Felicitari ... esti prima tipa care vede mai mult decat .... altii :D

LiliAna spunea...

se monteaza tesut pentru a evita crearea puntilor termice altfel degraba mai faci izolatia exterioara...asta banuiesc eu...

multam de vizita si apreciere :)