vineri, 14 noiembrie 2008

Traiul in colectivitate

In 1992 in parcarea din fata blocului erau 3 masini...Dacii. Locul amenajat pentru parcare deserveste 4 blocuri cu un total de 9 scari. In anul 2008, la mine pe scara, 4 din cele 16 familii au cate 2 masini. Rezulta 20 de masini care trebuie parcate. Numai de la scara mea. La celelalte e cam la fel. O familie de la scara alaturata are chiar 3 bucati. Exista si un Mercedes fatos si luuuuuug. Pe locul lui de parcare ar incapea doua Matizuri. Din pacate nu prea sunt din astea...Doua, atatea sunt, daca ma gandesc bine. Daca se intampla sa intarzii prin oras si ajung acasa dupa 7 seara imi gasesc locul ocupat. Uneori nici nu mai am unde parca. Ma rotesc prin parcare ca o musca fara cap. E simpatic vecinul de la 1, proaspat mutat in bloc si posesor a 2 masini (o limuzina si o carosata de marfa) care considera ca-i normal sa-si parcheze masinile sub geamurile apartamentului. Toti de pe scara am vrea asta dar in locul ala nu incap decat 4, hai 5 masini la limita. Logic, in locul asta isi parcheaza masinile cei mai vechi de pe scara. E un fel de lege nescrisa a locului. Respectata de toti. Vecinul asta lasa tot felul de mesaje specifice: stergatoare ridicate sau blocheza masinile parcandu-si masina in spatele lor. O sa-i treaca pana la urma...

2 comentarii:

Anonim spunea...

Yeap, asta-i noua provocare urbana a mersului cu masina: unde o opresti?

Simona spunea...

La noi la bloc e cam la fel, dar inca se mai poate parca...noi ne-am mutat relativ de curand in bloc si am incercat sa parcam in asa fel incat sa nu deranjam...si totusi, un mosulica ne-a facut la fel, gaseam stergatoarele si oginzile fluturand aiurea pe masina...pana intr-o zi cand am gasit masina lui parcata in masina noastra (spatele lui in fata noastra cum ar veni)...am facut o poza si am scos masina usurel (placuta din fata a cazut odata cu desprinderea)...cand l-am prins pe mos l-am confruntat si stii ce a zis, ca voia sa vada daca masina noastra rezista (la ce, ma intreb?) si asta numai dupa ce i-am spus ca avem fotografii si ca mergem cu ele la politie.
Mentionez ca domnul in cauza are doua masini pe care le parcheaza in aleea blocului, una din ele nefolosind-o de muuuuuuulta vreme.
Na, l-am parat!